+38 096 374 52 53

передзвоніть мені

Добрий вечір тобі, пане господарю!

05.01.2015
Зимові календарні свята тривають. Наближається найбільш урочисте й шановане свято – Різдво Христове. І розпочинається його відзначення традиційним Свят-вечором, що в українських говірках має ще й назви Вілія, Голодна (Бідна) кутя, Коляда та ін.

Святкування цього дня перед Різдвом в Україні має давнє та глибоке коріння та і тісно пов’язане з іншими давніми українськими традиційними обрядами. Це засвідчує й особлива урочиста вечеря, під час якої на столі обов’язково має бути кутя та певний набір пісних страв. Як правило, ці страви традиційні: узвар, вареники з картоплею та капустою, тушковані, солоні та мариновані гриби й овочі, а також інші щедрі дари матері-землі.
 
А Ви уявляєте ці страви в сучасному порцеляновому посуді? Мабуть погодитеся з нами, що краще їх подавати в традиційних гончарних мисках, горнятках, макітрах та глечиках з барвистим розписом або складною ліпкою. У нас Ви можете купити найрізноманітніші за призначенням предмети керамічного посуду, виготовленого майстрами Київщини (Васильків), Полтавщини (Полтава, Пологи), Донеччини (Слов’янськ) та інших керамістів і гончарів.
 
А Ваш святковий стіл, крім неземної краси, набуде ще й магічних властивостей, якщо Ви застелите його натуральною лляною скатертиною з традиційною українською вишивкою. Ми пропонуємо Вам різноманітні за розміром, кольором, орнаментом і комплектністю скатертини та столові набори виробництва українських художніх майстерень Житомира, Харкова, Луцька та ін.
 
Ну що ж – святкова вечеря готова! Залишилося причепуритися всім членам родини. Звичайно ж, Ви всі одягнетеся у вишиванки! І знову крамниця «Світлиця» до Ваших послуг: у нас Ви можете придбати вишиванку до смаку, за розміром та по гаманцю кожному. Нагадуємо, що наші вишиванки – це роботи майстрів і майстерень з різних регіонів України, виконані з натуральних тканин, з різноманітними орнаментами. 
 
До вишиванки Ви можете підібрати й інші предмети одягу, взуття та аксесуари – спідницю, плахту, шаровари, чобітки, шапку, віночок, хустку, пояс, прикраси, сумки і таке інше.  А якщо Ви надаєте перевагу сучасному одягу, але шануєте етностиль – доречними будуть вишита сукня чи блуза для жінок та краватка з українським орнаментом для чоловіків, які Ви також знайдете у нас.
 
А для святкових подарунків ми пропонуємо Вам великий вибір українських сувенірів, серед яких декоративні тарілки, сувенірні чашки, дерев’яні та натуральні писанки, сувенірні ляльки та мотанки, а також багато іншого. 
 
Поспішайте! Бо вже ось-ось під Вашими вікнами чи біля дверей засяє Різдвяна зірка та поллється спів колядників:
«Радуйся! Ой радуйся, земле! Син Божий народився!» 

Версія для друку

Повернутися до списку